Duurzaam & Circulair

 

Sinds enige tijd krijgen we steeds meer te maken met de titel “Made in Holland”. Als Nederlandse meubelstoffeerders zijn we daar natuurlijk heel erg blij mee.
Zo doen wij er alles aan om het op te nemen tegen de buitenlandse concurrentie. Een belangrijke factor naast kwaliteit en snelle leveringen blijft natuurlijk de prijs. “Tijd is geld” en met onze Nederlandse uurlonen moeten we dus sneller, slimmer en efficiënter werken dan onze oosterburen (en verder). Onze geavanceerde CNC snijmachine bespaart ons enorm veel tijd, zorgt voor veel meer precisie maar ook voor enorme materiaalbesparingen doordat we met geavanceerde nestingsoftware werken. Op onderstaande afbeelding is heel mooi zichtbaar hoe strak de software alle deeltjes in elkaar puzzelt en hoe weinig afval er overblijft.

Op dit filmpje is een fragment te zien hoe onze snijmachine 238 delen binnen een uur snijdt en van “knipjes” voorziet.

 

Duurzaam

Doordat we veel minder materiaal verbruiken scheelt dit natuurlijk enorm maar ook hebben we daardoor veel minder afval. In onze productieafdeling waar zo’n 1000 delen per week gestoffeerd worden hebben we niet meer afval dan een regulier huishouden.
De overige materialen als rest-schuimen worden allemaal hergebruikt. Onze stoffeerderij is gevestigd in Nederland waarmee voorkomen wordt dat er heel wat kilometers gereden moet worden om de producten hier te krijgen.
Momenteel wordt er ook hard aan gewerkt om de gehele productie op eigen opgewekte energie te laten draaien.

Bent u op zoek naar duurzame materialen, dan bent u bij ons ook aan het juiste adres. Stoffen van diverse natuurlijke materialen zoals hennep of net gerecyclede materialen als (post consumer) PET, we hebben ze allemaal in ons assortiment. Wat dacht u van kokosmatten in plaats van koudschuim?

 

Circulair

Tijdens onze productieprocessen houden we rekening met de toekomst. Zo lijmen we alleen daar waar nodig is, zodat onze producten later eenvoudig uit elkaar gehaald kunnen worden als gescheiden afval en gemakkelijk in de recyclekringloop kunnen worden teruggebracht.

Denkt u er aan om uw bestaande meubels opnieuw in te zetten? Tegenwoordig ontstaan er steeds meer bedrijven die zich volledig richten op het her-inzetten van uw bestaande meubilair. Veelal bestaat een groot deel uit herstoffering met eventueel vervangen van schuimen. De vraag is alleen waarom u dat dan niet door de meubelstoffeerder zelf laten doen? Wij zijn immers specialist op dat gebied en kunnen u hierin adviseren. Bij circulaire projecten kunnen wij zelfs het complete hergebruik en of afvoer van de materialen organiseren en dit geheel inzichtelijk maken.

 

 

Re-cycle, re-use, re-purpose Reduce:
Door slimme software worden onze materialen berekend met minimaal afval.
Re-cycle, re-use, re-purpose Reuse:
Door bestaande materialen te laten reinigen kunnen ze vaak nog een extra ronde mee.
Re-cycle, re-use, re-purpose Refurbish:
Herstofferen is helemaal van nu. Wij maken het oude meubel weer nieuw.
Re-cycle, re-use, re-purpose Recycle:
Vele afvalstoffen worden hergebruikt voor nieuwe materialen.

 

 

Neem vrijblijvend contact op met de vakmensen van Koene

Inmiddels weet u alles over ons. Maar wij zijn net zo nieuwsgierig naar u. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en ontdek of wij bij elkaar passen. U bent van harte welkom en een afspraak is zo gemaakt.

Bel 0594 511 300